Bodens nya muralmålning – Flyttfågel i midnattssol

Sommaren 2022 uppfördes en helt ny muralmålning i Boden. Bakom konstverket ligger konstnären och tatueraren Victoria Sundqvist, född och uppvuxen i Boden och numer verksam i Stockholm.
– Det är kul att få göra en så stor målning som är på en så fin vägg. Sen är det roligt också att det är i min hemstad och på min gamla högstadieskola. Att få komma tillbaka och göra en målning här känns extra speciellt, säger Victoria.
Målningen har namnet ”Flyttfågel i midnatssol”.
– Jag brukar måla ganska mycket fåglar. Nu ville jag måla en fågel och vara sann till min stil men ändå försöka inkorporera det jag tänker på när jag tänker på Boden. Då är det solen som inte går ner, skogen, granarna och älven, säger konstnären.

Victoria arbetade med m ålningen 13-18 juni och den finns på Sandenhallen på Kyrkgatan/Garnisonsgatan i centrala Boden.

Medverkande: Victoria Sundqvist
Foto: Josefin Wiklund, Markus Jornevald, Mats Engfors
Klippning: Josefin Wiklund
Filmen är producerad av kommunikationsenheten på Bodens kommun