Nära konst på Havremagasinet

När Boden står inför en omställning av både samhället och industrin har kulturen en stor roll att spela, inte minst för den själsliga infrastrukturen. Havremagasinet länskonsthall i Boden är en av Sveriges största och viktigaste konsthallar.
– Det är fantastiskt det som händer nu och att det skapas jobb, men man kan inte bara ha industrier. För att leva på en plats så behöver man liksom alltihop som ingår i livet. Och jag tror att konsten och kulturen är en stor del av det, säger Johathan Bergström, Havremagasinet.

Han och hans kollegor vill att den här platsen ska vara en arena för ett samtal om vad det är att vara människa och våra villkor.

I Boden har vi ett rikt kulturliv och nära till upplevelser som berikar, berör och väcker nya tankar, var i kommunen vi än väljer att leva. Det är det vi kallar #närhetsliv.