Hedskolans femmor Jesper Forsgren, Nils Sundén oc…

Hedskolans femmor Jesper Forsgren, Nils Sundén och Lucas Müller är med i den internationella tävlingen Moon Camp Challenge som anordnas av ESA, Europas motsvarighet till NASA 👩‍🚀🚀. Efter en första uttagning i tävlingen återstår 10 finalister och det enda svenska bidraget som gått vidare i sin kategori är Hedskolan.

Moon Camp Challenge handlar om att elever ska på ett pedagogiskt och kreativt sätt redovisa hur de har arbetat med att bygga en forskningsbas på månen där man ska kunna bo under en längre tid. Eleverna tävlar med sitt bidrag Titan station III.

Total deltar omkring 850 elever från hela världen och av de 294 projekten har 10 valts ut som finalister i den kategori som Hedskolan tävlar i.
Alla lag som kommer på vinstpallen vinner en 3D-skrivare till laget och en till skolan. Vinnarna får även ett webbinarium med en av ESAs astronauter och lite annat smått och gott från ESA.

-Nu blir det en spännande väntan till mitten av maj när en vinnarna ska utses, säger Anette Nilsen, NO-lärare vid Hedskolan i Luleå.

Stort grattis och lycka till 🎉


VIDEOKÄLLA - videon är delad från
  • Luleå kommun ( facebook )
  • Video URL : https://facebook.com/406327700204179