Efter söndagens tragedi i två akter var det allt…

Efter söndagens tragedi i två akter var det alltså dags för en ny möjlighet till att gå ut på scenen när dagens symfoni skulle ljuda på Furuvallen. Inledningen är enahanda uppvisning när solisten Luleå äntrar scenen med en majestätisk inledning med en rörlig modern offensiv fotboll och vår dirigent står allena där bak och viftar frenetiskt med pinnen. Violinisterna spelar olika stycken och bemanningen på slagverken dunkar på utan att höra disharmonin emedan flöjtisterna nynnade på för ögonblicket nykomponerade stycken.

Dirigenten sliter i sitt hår och mellanakten anländer.

Orkestern slår sig ner och får möjlighet att finstämma instrumenten, noter delas ut och den symfoni man repeterat gång på gång inför den stora premiären är på väg att spelas upp. Mellanakten är över och nästa stycke skall spelas

Trumman går igång. Dunk, bing, bang, klink. Långsamt ökas tempot och harmonin mellan de olika instrumenten ljuder på Furuvallen. Solisten överskuggas av kollektivet och emellanåt försöker den ta ton men orkestern dånar och våg efter våg översköljer solisten.

Avslutningen är dramatisk när de två kastar sig in i ett crescendo som stiger och stiger och där endast den ena skall få mottaga publikens stora jubel när ridån går ner

Hur slutade det?

Mycket väl då grabbarna går ut och genomför andra halvlek som om första halvleks något tafatta spel var som bortblåst

Seger
4-3 (0-2)

#ifkkalix #junior #elit #P18 #seger #Tågetgår #detgårbra


VIDEOKÄLLA - videon är delad från
  • IFK Kalix - Juniorlaget ( facebook )
  • Video URL : https://facebook.com/719495271508056